Typ: Ukol
24809:Zajišťování výživy
Zajišťování výživy
Procvič si znalost běžných pojmů.
Přírodním zdrojem, který člověk využívá z živé přírody, jsou různé rostliny, živočichové, houby i mikroorganismy.
Jak se správně označuje cílevědomé ošetřování rostlin a hospodářských zvířat?
Doplň slova: rostlin, hospodářských zvířat
Pod které společné označení je možno tyto činnosti zahrnout?
Napiš k uvedeným přírodním zdrojům názvy částí, které se využívají pro lidskou výživu a uveď příklady výrobků – potravin.
Potom napiš název zaměstnání, které přírodní zdroj zajišťuje a název místa, kde se přírodní zdroj získává.
přírodní zdroj: |
suroviny pro výživu - zdroje: |
výrobky – potravina |
zaměstnání |
místo |
Pšenice obecná: |
||||
Brambor obecný |
||||
Jabloň obecná |
||||
Řepka olejka |
||||
Žito seté |
||||
Hrách setý |
||||
Mrkev obecná |
||||
Tur domácí |
||||
Kur domácí |
||||
Králík domácí |
||||
Prase domácí |
||||
Ovce domácí |
||||
Koza domácí |
||||
Kapr obecný |
||||
Včela medonosná |
Jak se získávají látky používané v lécích?