Typ: Ukol
24864:Kvalita potravin
Kvalita potravin
Jíme velmi různé potraviny, které obsahují různé výživné i další látky.
Porovnej spotřebu potravin u nás na adrese: http://www.statistiky.wz.cz/?pg=cr_spotreba_potravin
Prohlédni si obrázek a vysvětli, jak prostředí ovlivňuje kvalitu potravin.
Samostatně podle obrázku popiš, jak se mohou nežádoucí látky z prostředí dostat:
- do mléka a masa: | |
- do chleba: | |
- do ovoce a zeleniny: | |
- do ryb: |
Zbytky různých chemických sloučenin se dostávají do půdy vodou ze znečištěného ovzduší, vody a z různých látek používaných při pěstování rostlin. Různými reakcemi se v prostředí mění. Tyto látky (rezidua) se dostávají i do podzemní vody. Jejich zbytky v potravinách ohrožují zdraví a proto se musí jejich množství sledovat.